Чт. Апр 25th, 2024

На Донбасі потрібно вводити воєнний стан. Про це в інтерв’ю «Газеті по-українськи» сказав колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Степан Гавриш.

«Воєнний стан дозволить військовим легітимно використовувати зброю. Чітко визначить межу між військовими, які захищають територію, і терористами. Крім цього, Рада нацбезпеки та оборони повинна негайно взятися за організацію військової політики і щоденно протидіяти інформаційній агресії з боку Москви. Потрібен фільтр, який би не пропускав брехливу російську пропаганду в Україну. Люди стали жертвами інформаційної війни. Кримські бабусі й дідусі продали півострів за надбавку до пенсії», — наголосив він.

За його словами, російський президент Володимир Путін ніколи не відступить.

«Все, що він робить — це маневри для знесилення української влади і зростання недовіри до неї. Єдина можливість закінчити війну — це наші успіхи у воєнній операції. Але є загроза. Як тільки почнемо активно воювати, то Путін введе миротворчі сили — 50-тисячний корпус із танками. Зробить Донецьк чи Луганськ столицею Новоросії. Він хоче вбити клин між Америкою та Європою. Ми втратимо Донбас. А влада не знає, що робити. Порошенко не має стратегії виходу з воєнної кризи. Її немає ні в кого. Але всі чекають на рішення президента», — зауважив Гавриш.

Він вважає, що потрібно вводити подвійне громадянство, як в Ізраїлі.

«Тоді українці, хоч би де вони жили, зможуть служити в нашій армії і захищати нашу державу. Ми з легкістю назбираємо два полки спецназу з усього світу. Багато тамтешніх українців хочуть воювати за Україну», — додав Гавриш.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
6 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
феникс
феникс
9 лет назад

Не стройте свою политику с позиции «ублажить карлика» !!!
Это иллюзии и фикции !

Віталій Швидкий
Віталій Швидкий
9 лет назад

Зайшов сюди щою послати експерта на йух, не читаючи.
А ЩЕ КРАЩЕ РОЗСТРІЛЯТИ ЯК ДИВЕРСАНТА.
УКРАЇНА ПОНАД УСЕ !!!СЛАВА УКРАЇНІ !!

Saha Piun
Saha Piun
9 лет назад

Над Лкраиной де факто беспилотная зона . Россияне посадили один самолёт и другой обстреляли . Небо над Луганском без Украинской авиации , а теперь и над Донецком небо под контролем Россиян , повстанцы уничтожили технику ПВО под Донецком . На вооружении ДНР и ЛНР тяжёлое вооружение . В общем время против Украинской армии . У Украины резервы тают . Экономические , политические , моральные — мамы бунтуют , А повстанцы только наращивают свои силы на их стороне мощный тыл , поставки оружия и броне техники беспилотная зона .

Чумацький Шлях
Чумацький Шлях
9 лет назад
Reply to  Saha Piun

Ну так що з цього? Який висновок? Що хотiв сказати?

Saha Piun
Saha Piun
9 лет назад

А вы думайте сами .

Павлович
Павлович
9 лет назад
Reply to  Saha Piun

Почему не добавил, что зарплата и пенсия ДНР и ЛНР самая высокая в Европе и даже в мире..

6
0
Would love your thoughts, please comment.x