Пт. Апр 26th, 2024

Вибори-2014: Тимошенко обіцяла перев’язати Україні рани, а Партія регіонів ховалась від преси Найперша мета – об‘єднати країну. Провідні політичні сили України сьогодні провели з‘їзди і визначилися, хто боротиметься за посаду глави держави. Головна сенсація – Віталій Кличко відмовляється від президентських амбіцій. Цю інтригу тримали до останнього. З‘їзд УДАРу відкрився хвилиною мовчання за загиблими з Небесної сотні. А вже у своїй промові лідер УДАРу заявив – не йде у Президенти, натомість побореться за крісло мера столиці. «Я дякую, що ви підтримали мою пропозицію, поступилися власними амбіціями і підтримали Петра Порошенко на посаду президента країни. Я розумію кожного з вас. Але потрібно сьогодні думати не про власні амбіції, а думати про країну. Ми бачимо, на якій межі вона стоїть», — каже Кличко, пише fakty.ictv.ua.

Серед завдань нового президента, вважають і Кличко, і Порошенко – вступ до ЄС, територіальна цілісність держави, подолання економічної кризи, боротьба з корупцією та правовим безчинством. Свій намір співпрацювати закріпили в декларації єднання. «До сих пір в українській політиці не було випадків, коли два кандидати в президенти, які користуються найбільшими рівнем підтримки і довіри людей, могли зробити такий вчинок – об’єднатися. Ми з партією УДАР закладаємо нові традиції в українській політиці», — наголосив Порошенко. Боротиметься за президентське крісло і колишня прем’єр Юлія Тимошенко.

Її висування сьогодні підтримали на з‘їзді партії «Батьківщина», який пройшов на Софійській площі у Києві. Підтримати Тимошенко тут зібралися понад 2 тисячі людей. Сам з‘їзд розпочався із вшанування загиблих і молитви за Україну. Юлія Тимошенко у своїй промові пообіцяла підтримувати євроінтеграцію України, боротися з олігархами та домогтися міжнародного переслідування осіб, які окупували Крим. Та головне нині – об’єднати Україну, зазначила вона, і спеціально частину промови виголосила російською мовою. «Мы все можем, когда мы не будем бороться между собой. Есть тяжелые проблемы, нам нужно найти мудрость их решить. Нам нужно начать, возможно, говорить на разных языках, но при этом понимать друг друга лучше. Нам нужно хранить это единство.

Если вы мне доверите, то я смогу перевязать Украине раны вместе с вами», — каже Тимошенко. Всеукраїнське об’єднання «Свобода» на президентських перегонах представить Олег Тягнибок. Своїм кандидатом його одноголосно обрали на з’їзді партії. Свободівці також вшанували жертв революції. У своїй промові Тягнибок понад годину поіменно згадував і живих, і мертвих героїв. Наголосив – партія і далі дотримуватиметься націоналістичної ідеології, але заявив – у «Свободі» теж розуміють, що державі потрібна єдність. «Ми просто зобов’язані ліквідувати всі наслідки правління цього українофобського злочинного бандитського режиму і також розпочати процес докорінних і всеосяжних змін. Коли Україна — практично в стані війни з Росією, нам потрібно, щоби нація була єдиною, щоби змогла зберегти територіальну цілісність», — наголосив Тягнибок. А от більшу частину з‘їзду Партії регіонів від преси засекретили.

Журналістів пустили тільки послухати, про що домовилися делегати. З лав партії виключили колишнього президента України Віктора Януковича, екс-прем’єра Миколу Азарова та колишнього головного податківця Олександра Клименка. Змінили і саму структуру політсили, ліквідувавши посаду голови. Секретарем президії Партії регіонів обрано Бориса Колеснікова. Представляти силу на президентських перегонах взялися аж чотири регіонали – Сергій Тігіпко, Юрій Бойко, Олег Царьов і Михайло Добкін. Саме Добкіна підтримала більшість. «Перше, на що я направлю свої зусилля після перемоги на президентських виборах, буде відновлення повномасштабних економічних і дипломатичних відносин з Російської Федерацією. Будь-які питання мають вирішуватися мовою перемовин і дипломатії», — каже Добкін. А Сергій Тігіпко заявив, що знімати кандидатуру не планує, і піде як самовисуванець.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x