Пт. Апр 19th, 2024

В СБУ заявили, що збираються навести порядок у східних регіонахАнтитерористичний центр при Службі безпеки України заявив, що якщо незаконні збройні формування у Донецькій і Луганській областях не складуть зброю, то правоохоронці застосують всі доступні засоби і можливості для наведення правопорядку в регіонах, пише ZAXID.NET.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті СБУ.

«Виконуючи рішення Женевських домовленостей, всі незаконні збройні формування і окремі громадяни, які протиправно озброїлися, повинні зупинитися і скласти зброю. У протилежному випадку правоохоронні органи будуть використовувати всі сили, засоби і можливості для припинення злочинних дій і відновлення законності та громадської безпеки», — наголошується у заяві.

В СБУ зазначають, що незаконні формування не здають зброю, а навпаки, продовжують посилюватисвою злочинну діяльність.

«Всупереч рішенню про амністію, у Донецькій і Луганській областях зловмисники, а фактично справжні кримінальники, продовжують вбивати людей, утримувати адміністративні будівлі, захоплювати заручників і здійснювати звірячі тортури над ними», — йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначено, що мирні жителі регіону перебувають у дуже важкому морально-психологічному стані, не можуть жити і працювати у нормальному режимі, залякані злочинцями і здебільшого деморалізовані.

«Діти не мають можливості спокійно ходити в дитсадки і школи, батьки бояться за їхнє життя і майбутнє. Вкрай ускладнилася система державного управління. Підприємства працюють з перебоями. Подібне беззаконня безпосередньо загрожує мирному населенню і цілісності держави», — йдеться у повідомленні.

В Антитерористичному центрі зазначають, що мирні громадяни повинні відмовитися від підтримки озброєних злочинців, не прикривати їх, відмовитися від будь-якої допомоги злочинцям, дії яких будуть припинятися правоохоронними органами.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Влад
Влад
9 лет назад

Мы ждем не болтовни и пустых обещаний уже почти два месяца (начиная со вторжения в Крым), а реальных действий. Иначе надо ставить вообще вопрос о том, за что платить руководству государства, армии, СБУ и милиции. Нынче все это напоминает орден Матери Терезы.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x