Чт. Апр 25th, 2024

Російські дипломати переписують уже новітню історію.  Не минуло й тижня після женевської зустрічі посол у Канаді вже називає її організатором Росію.  При тому, що та до останнього погрожувала на перемовах не з’явитися, вимагаючи участі в них сепаратистів на рівні з українською владою.  З’явилось і пояснення, що роблять війська на українському кордоні, йдеться у сюжеті ТСН.

Спецвипуск. «Війська   там просто не дозволяють екстремістам мститися людям, які втікають до Росії. Ви можете сказати, що це казки. Але найкращий доказ — те що саме Росія, а не Сполучені Штати, не Євросоюз, не навіть мій улюблений канадський МЗС, саме Росія влаштувала зустріч у Женеві, аби припинити насильство», — запевняє посол РФ у Канаді Георгій Мамедов. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, який до Женеви приїхав в останню мить, мало не запізнившись, уже відкрито погрожує Україні військовою агресією за грузинським сценарієм.

«Якщо на нас нападуть, ми, безумовно, відповімо. Якщо наші законні інтереси, інтереси росіян будуть прямо атаковані, як це сталося в серпні в Південній Осетії, я не бачу іншої можливості, крім відповісти у повній відповідності до міжнародного права. Напад на громадян Росії — це напад на Росію», — каже Лавров.

Україні залишається захищатися дипломатичними нотами, чергову сьогодні передано до Росії: міністерство закордонних справ України вимагає надати інформацію про практичні кроки з боку Москви щодо деескалації конфлікту, адже територію України на кордоні з Кримом росіяни досі продовжують мінувати. Раніше повідомлялося, що РФ не поспішає виконувати Женевську угоду і звинувачує Київ у розпалюванні громадянської війни

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x