Пт. Апр 19th, 2024

В Росії пророкують війнуПодальші плани Росії в Україні все частіше озвучують тамтешні політики. Так, міністр закордонних справ РФ звинуватив офіційний Київ у намаганні розв’язати громадянську війну. Хоча саме РФ підтримує дії сепаратистів на сході України.

У нападах озброєних бойовиків в населених пунктах Південного Сходу України проглядається бажання спровокувати громадянську війну. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров у ході зустрічі з главою МЗС Мозамбіку, де згадав про ситуацію в Україні, повідомляє УП.

«У нападах озброєних бойовиків в населених пунктах Південного Сходу України проглядається бажання спровокувати громадянську війну. Все більше і більше звучать заклики до Росії врятувати їх від цього свавілля. Нас ставлять в дуже складне становище», – заявив Лавров. Також він додав: «Той, хто свідомо веде лінію на розв’язання громадянської війни, займається злочинною політикою. Будемо її припиняти».

За словами Лаврова, київською владою «висуваються претензії до південного сходу, але Київ нічого не робить для усунення причин, що лежать в основі внутрішньоукраїнського кризи. Замість того, щоб звільняти заарештованих, влада в Києві продовжує заарештовувати політичних висуванців Південно-Сходу. Замість того, щоб усвідомити відповідальність за що відбувається, київська влада та їхні покровителі намагаються у всьому звинувачувати Росію. Закликаємо американських партнерів усвідомити відповідальність за тих, кого вони привели до влади і намагаються вигороджувати», – підкреслив Лавров.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x