Чт. Апр 18th, 2024

Російсько-український кордон повністю контролюється українською армією, включаючи проблемні ділянки в Луганській області через які проходили «каравани» терористів. Коваль повідомив, що у Державної прикордонної служби достатньо сил і засобів, щоб захистити державний кордон, пише uapress.info.

Про це повідомляє своїм читачам Преса України з посиланням на заяву заступника секретаря РНБО Михайла Коваля.  

«Одразу ж з припиненням перемир’я, тобто з переходом до активної фази (антитерористичної операції)… фактично, вся межа була закрита від можливості ззовні перевезти на територію України важке озброєння. Навіть у Луганській області: ситуація така, що весь кордон контролюється Збройними Силами та прикордонниками», — заявив він.

Коваль підкреслив, що у Державної прикордонної служби достатньо сил і засобів, щоб захистити державний кордон і додав, що морський кордон України також захищений.

«Цілий загін морської охорони, який має всі необхідні кораблі і катери для виконання завдань, він дислокується на Азові (Азовському морі) і виконує завдання вдень та вночі», — зазначив Коваль.

«Фактично, біля нашого кордону знаходяться батальйонні тактичні групи, які займаються прикриттям державного кордону. Тобто, вони перейшли до оборони своєї ділянки кордону з Україною та стримування від проникнення на територію Росії всіх цих угруповань…» — зазначив він.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x