Чт. Апр 25th, 2024

Україна може стати членом Європейського союзу, якщо відповідатиме основним критеріям вступу. Про це під час відеомосту зі студентами повідомив Посол ЄС в Україні Ян Томбінський, передає УНН.

“Згідно зі ст. 49 Договору про Європейський Союз, кожна країна, яка подає заявку на вступ до ЄС, має бути спроможна виконувати зобов’язання Євросоюзу. ЄС має бути впевнений, що Україна готова дотримуватись цих вимог, а це насамперед гарантія демократії, верховенства права, захист прав людини, боротьба з корупцією, функціонуюча ринкова економіка. Це загальні фундаменти сучасного суспільства”, — сказав він, зазначивши, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом не виключає членства України у ЄС.

Водночас посол наголосив, що зниження експортних тарифів на українські товари позитивно вплине на розвиток бізнесу та принесе півмільярда євро економічної вигоди для держави.

“Відкриття дверей для експорту з України дає справжній поштовх для розвитку українського бізнесу. І це матиме реальний вплив на повсякденне життя усіх українців. Адже зниження тарифів становитиме щорічну економічну вигоду для України у розмірі 500 млн євро”, — резюмував Я.Томбінський.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x