Ср. Апр 24th, 2024

Україна готова до відбудови нового стилю стосунків з Росією – А.ЯценюкУкраїна готова до відбудови нового стилю стосунків з Російською Федерацією, де Росія поважає суверенне право України щодо вибори зовнішньополітичного вектора української держави, а цей вибір – підписання Угоди про асоціацію нашими європейськими партнерами. Про це Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав на брифінгу в парламенті, передає УНН.

Арсеній Яценюк повідомив, що зараз розпочаті консультації на рівні членів Кабінету міністрів України та уряду Росії: “Поки що вони проходять доволі кволо, але перші кроки зроблені”.

“Ми хотіли б зрозуміти позицію Росії щодо підписаних угод з про надання низки фінансових інструментів для України і надання кредитів на користь України, — підкреслив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що на сьогодні існує борг України перед Росією загальним обсягом 2 млрд доларів, „який повинен бути направлений на погашення заборгованості за газ, яка виникла за часів колишнього президента Віктора Януковича“: Це борг, який був зроблений попереднім урядом і попереднім президентом”.

Як нагадав Прем’єр-міністр, Росія обіцяла надати Україні кредит в розмірі 2 млрд доларів: “Ми хотіли б почути чітку відповідь від Російської Федерації — чи буде Росія виконувати ті зобов’язання, які вона брала на себе декілька місяців тому”.

“Сподіваємося, що Росія усвідомить свою відповідальність за дестабілізацію безпекової ситуації в Європі та усвідомить, що Україна є незалежною державою, що російські війська покинуть територію України і що Росія почне невідкладно виконувати вимогу про тимчасове перебування російського Чорноморського флоту на території України”, — наголосив Арсеній Яценюк.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x