Вт. Апр 23rd, 2024

Віце-президент США Джо Байден у розмові з Президентом України Петром Порошенком пообіцяв, що Сполучені Штати тиснутимуть на міжнародне співтовариство щодо введення проти Росії додаткових обмежувальних заходів через її дії з дестабілізації ситуації на сході України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, поширеному в ніч проти четверга, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Віце-президент зазначив, що Сполучені Штати працюватимуть з партнерами, щоб накласти додаткову ціну на Росію, якщо вона продовжуватиме свій нинішній курс», — зазначається в документі.

При цьому Байден зауважив, що «лідери країн G-7 чітко закликали Росію припинити потік зброї та бойовиків через кордон, а також здійснити вплив на сепаратистів, щоб вони склали зброю та припинили насильство».

Як підкреслюється в повідомленні, Кремль досі цього не зробив. Лідери двох країн пообіцяли залишатися на зв’язку до зустрічі глав держав Євросоюзу, запланованої на 27 червня.

Як повідомляв Укрінформ, 19 червня Петро Порошенко і Джозеф Байден поспілкувалися по телефону. Сторони обмінялися думками про стан реалізації мирного плану Президента України. При цьому американський посадовець висловив свою підтримку ініціативи Глави Української держави у відновленні миру та спокою на сході України. Джозеф Байден також висловив щирі співчуття у зв’язку із загибеллю українських військових під час проведення антитерористичної операції.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
феникс
феникс
9 лет назад

Против путлеровского рашизма — только сплоченность и полная изоляция — эфективное оружие !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x