Ср. Апр 24th, 2024

Україна разом з міжнародним товариством повинна сформувати у Криму проукраїнський рух. Про це повідомив заступник голови кримськотатарського Меджлісу Наріман Джелял, передає кореспондент УНН.

“Україна разом з міжнародним співтовариством повинні сформувати у Криму стійкий проукраїнський рух, а стержнем такого руху могли б стати кримські татари. Потрібно їх підсилювати, створити достатньо комфортні умови моральні, ментальні, правові, щоб зв’язок з Україною нікуди не зник, щоб він навпаки ставав міцнішим”, — сказав він.

За словами Н.Джеляла, однією з мір має бути те, що кримчани, яким насильно насадили російське громадянство, ніяк не притіснялись і на території України не отримували ніяких перешкод у пересуванні державою, а також освітні проекти.

Він наголосив, що важливим фактом є те, щоб Україна йшла шляхом розвитку і ставала кращою державою, у яку жителі Криму різних національностей захочуть повернутись.

“Україна повинна йти по заявленому європейському шляху розвитку для того, аби стати успішною процвітаючою державою, куди б різнонаціональне населення Криму могло повернутися, але не через ностальгію, а через те, що в Україні жити набагато краще”, — резюмував Н.Джелял.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
KILLL
KILLL
10 лет назад

Меджлис уже высказал свое мнение — 22 за сотрудничество с Россией, 9 — за Украину……

1
0
Would love your thoughts, please comment.x