Пт. Апр 26th, 2024

У Думі запропонували дати Криму подвійну назвуУ Держдумі запропонували владі Криму “скористатися унікальним випадком” і повернути історичну назву. Однак жителям півострова ця ідея, схоже, не надто подобається. Про це пише сьогодні газета “Известия”, передає УНН.

Ідею висловив депутат від фракції ЛДПР Михайло Дегтярьов. Він направив листа спікеру кримського парламенту Володимиру Константинову, запропонувавши передбачити для півострова другу назву — Тавріда.

Михайло Дегтярьов: “Крим — це земля з унікальною історією, де багато народів пліч-о-пліч мирно живуть і працюють. І колись він називався і Таврійської губернією, і Таврідою, і Кримською областю, тому я вважаю, що потрібно скористатися унікальним шансом, який дає нам російська Конституція, — встановити подвійну назву”.

За словами парламентарія, повернення назви «Тавріда» «воєдино зв’яже всю історію Криму» і «буде в руслі послання президента». Ліберал-демократ впевнений, що колеги схвально сприймуть його ініціативу.

Проте думку депутата не схильний поділяти співголова Кримської асоціації політологів Олександр Форманчук. Він зазначив, що ідея про повернення півострову назви «Тавріда» час від часу обговорюється, але широкої підтримки не має.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x