Вт. Апр 23rd, 2024

Український уряд надав ці фотографії минулого тижня до Організації з безпеки і співробітництва в Європі у Відні

Українська сторона ствреджує, що фотографії документально підтверджують, що озброєні люди, які захопили урядові будіві в східній Україні є російськими солдатами. Державний департамент США, який також констатував втручання Росії, вважає, що українські докази є переконливі, повідомляє The New York Times.

«Існує широка єдність в міжнародному співтоваристві про зв’язок між Росією і деякими з озброєних бойовиків у східній Україні, і на фотографії, представлені українцями минулого тижня лише ще більше підтверджують це», заявила прес-секретар Держдепартаменту Джен Псакі.

Перша група фотографій показує російського бійця сил спеціального призначення з характерною бородою. Верхня ліва фотографія – з російсько грузинської війни в 2008 році, наступне фото зліва зроблене в Росії. Дрібні кропи фотографій справа – зробленя впродовж останніх тижнів у Слов’янську і Краматорську.

Нижніх чотири фото демонструють схожість обладнання (шоломів, масок, уніформ, рукавиць, тощо) донецьких „самооборонців” із російським спецназом. Верхнє ліве фото – донецький „самооборонець”, праве – російські солдати сил спеціального призначення. У нижній парі зліва – „зелений чоловічок” з Криму, а справа – його брат-близнюк (а ймовірно, він сам) зі Слов’янська.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x