Пт. Апр 26th, 2024

Петра Порошенка обрали не для реформ, а для відновлення територіальної цілісності України та забезпечення її державного суверенітету. Невизначеність президента щодо пошуків шляхів врегулювання ситуації породжує серйозні хвилювання у суспільства, пише gazeta.ua.

Про це в інтерв’ю «Газеті по-українськи» розповів колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Степан Гавриш.

За його словами, Порошенко не готовий діяти жорстко, радикально і забезпечити воєнне протистояння проти російській агресії, тероризму на Сході.

«Його заклик до миру не був почутий ні в Росії, ні терористами. Війну на Сході не можливо зупинити мирними ініціативами. Навіть, якщо були досягнуті домовленості з Москвою. Бо вона діє по своїх внутрішніх законах, а не по законах Києва чи Москви» ,- переконаний експерт.

Зокрема, зауважує Гавриш, Порошенко мав би створити комісії і вивчити всі проблеми пов’язані втратою Криму, з військовою ситуацією на Сході і прийняти відповідні рішення.

«Нагальним є звільнення командування прикордонної служби, оскільки саме прикордонники забезпечують захист наших рубежів і мають нести відповідальність за збройне проникнення. Також треба ввести війська Нацгвардії та спецзагони, які б могли захистити кордони і ущільнити їх захист. Третє, антитерористична операція певний період імітувалась. Хоча маємо справжні, не контрольовані бойові операції, оскільки українська армія воює проти танків. Тому президенту треба відновити контррозвідку у армії та проводити більш активні військові заходи», — вважає Гавриш.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
феникс
феникс
9 лет назад

Лишь немногие, чье подлое благополучие зависит от народного горя, делают войны.

Эразм Роттердамский

1
0
Would love your thoughts, please comment.x