Чт. Апр 25th, 2024

Ситуація на південному сході України до виборів Президента 25 травня у цілому стабілізується.

Такий прогноз зробив під час брифінгу у Києві екс-голова Служби зовнішньої розвідки, кандидат в Президенти Микола Маломуж, передає кореспондент Укрінформу.

При цьому, на думку Маломужа, окремі території і можуть залишатися під контролем екстремістів-сепаратистів, втім це не зашкодить проведенню легітимного волевиявлення.

«По тих регіонах, де зараз є захоплені приміщення, до виборів Президента (при тому сценарії, що ми передбачаємо) буде стабілізована ситуація. Можливо, окремі території ще будуть знаходитися в руках сепаратистів, але в абсолютній більшості районів, міст на сході ці вибори пройдуть легітимно», — заявив він.

За словами Маломужа, в окремих місцях волевиявлення може не відбутися, однак це «не має критично важливого значення для виборів у цілому». Він наголосив, що влада та правоохоронні органи розробляють весь комплекс заходів з метою недопущення зриву виборів.

Екс-керівник спецслужби підкреслив, що вибори Президента України важливо провести у будь-якому випадку. «Дуже важливо провести ці вибори. Тоді ми вже матимемо повністю легітимного президента, який користуватиметься підтримкою усього народу. І в цій ситуації вже реальним буде і впровадження конструктивного діалогу з регіонами, і остаточне врегулювання ситуації з екстремістами, сепаратистами, і сам діалог — як із Заходом, так і з керівництвом РФ на найвищому рівні, у тому числі для вирішення питання Криму», — сказав він.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x