Пт. Мар 29th, 2024

Німеччина сьогодні є лідером ЄС, і від її позиції багато в чому залежить вирішення української кризи. Які ж меседжі озвучували кандидати в Берліні?

Порошенко слідував генеральній лінії, яка була обрана київською владою, і спрямована на силове вирішення громадянського конфлікту. На Південному-Сході — терористи, яких необхідно знищити, ще далі — Росія, яку потрібно втихомирити, пише УНН.

Як пише німецьке видання Der Tagesspiegel, зустріч відбулася на прохання Порошенка і носила неофіційний характер.

Відеозйомка не велась, однак можна припустити, що Порошенко розраховував на військове і політичне сприяння Німеччини, але, судячи з усього, успіху в цьому не досяг.

Кореспондент Der Tagesspiegel вважає, що Меркель просто не могла відмовити йому у зустрічі, щоб на неї не впала підозра у симпатіях до його суперниці, Юлії Тимошенко, з якою в березні зустрічалася в Дубліні.

Ренат Кузьмін же зустрівся з журналістами європейських ЗМІ. Європа повинна почути голос сил, які закликають до миру в Україні, — вважає кандидат.

Ось як описує те, що відбувається на прес-конференції впливовий німецький журнал Focus: «Кузьмін серйозний і спокійний. Він каже, що його будинок опинився в епіцентрі локальної громадянської війни і став сценою боротьби між гігантами світової політики, США і Росією“.

Ренат Кузьмін впевнений, що подальше загострення ситуації на Південному Сході України може спровокувати початок третьої світової війни. Це відбудеться, якщо сили Росії і НАТО втягти у протистояння.

“Я вважаю, що Європа повинна переглянути свою модель безпеки. Українська модель безпеки одна — припинення війни, відновлення миру і повний військовий і політичний нейтралітет”, — заявив Кузьмін.

Судячи, з публікацій у німецькій пресі, позиція мирного врегулювання кризи в Україні має в Німеччині більшу підтримку, ніж позиція силового рішення. Адже німці, як ніяка інша нація в Європі знають, що таке війна “на благо нації”, і що таке країна, розділена надвоє в результаті такої війни. Активна позиція Німеччини в питаннях мирного врегулювання конфлікту в Україні покаже її історичну роль в XXI столітті.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x