Пт. Мар 29th, 2024

Фото: obozrevatel.com

Військовий експерт Олексій Арестович прогнозує вчинення провокацій з боку проросійських сепаратистів під час святкування Дня Перемоги в Україні.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

«9-го травня в Україні відбудуться мирні демонстрації, які перетворяться в напади на органи влади, міліції, військові частини. Російським ЗМІ потрібна буде картинка, такого змісту — шалена українська воєнщина розстрілює ні в чому «невинних ветеранів», — зазначив Арестович.

Він не виключив, що подібні провокації можуть відбутися і у Львові.

«Для збурення ситуації в західних регіонах непотрібно багато диверсантів. Все це можливо організувати на місцях. Проросійські організації діють наразі навіть у Львові. Їхню діяльність ніхто не забороняв», — зауважив експерт.

Що стосується східних областей, то крім чергових штурмів та атак, терористи збільшать кількість заручників.

«На сході активізується стандартна практика — взяття заручників. Це, як правило відбувається тоді, коли диверсанти, опиняються у складній ситуації або просто беруть заручників про запас», — сказав Арестович.

Частково зупинити бойовиків, на його думку, можуть блокпости.

«Блокпости навколо Києва ускладнюють роботу диверсійних груп, зокрема унеможливлюють їхній прямий заїзд. Проте для професійного диверсанта блокпост не стане перешкодою», — пояснив він.

Арестович переконаний, що своїми провокативними діями сепаратисти добиваються того, щоб українці не брали участі у масових акціях. Експерт радить українцям бути пильними: «Потрібно попереджати про підозрілих осіб, сумки чи предмети представників силових органів», — сказав Арестович.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x