Чт. Апр 25th, 2024

Щоб президентські вибори були легітимними, парламент має визнати Україну окупованою територією – політологЗважаючи на ситуацію в країні, голосування на президентських виборах 2015 року в Криму, очевидно не відбудеться, однак вибори все ж можна буде визнати легітимними.

Про це розповів політолог Анатолій Романюк в коментарі Вголосу сьогодні.

Анатолій Романюк пояснив, що для того, аби президентські вибори, які планують провести в травні цього року, були визнані законними, навіть, якщо не відбудеться голосування у АРК, Верховна рада України має прийняти рішення про «статус окупованої території».

«Оскільки Україна не визнає анексії Криму, то повинна прийняти рішення про статус окупованої території. Відповідно це рішення буде передбачати, що вибори президента не включатимуть території Криму і Президента України вибиратимуть поза АРК. Це не поодинокий випадок, до прикладу, так само президента обирають у Молдавії – без Придністров’я, у Грузії – без Абхазії та Південної Осетії. Те саме буде й в Україні», – пояснив політолог.

Він додав, що рішення Верховної ради про статус окупованої території передбачатиме, що Крим є тимчасово втраченим для України, тому його мешканці не голосуватимуть на виборах, пише Вголос.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x