Чт. Мар 28th, 2024

Щоб навести лад на Донбасі, потрібна політична воля української влади — політологДля того, щоб взяти під контроль ситуацію на Донбасі потрібна політична воля президента і Верховного Головнокомандувача країни. Саме від нього залежить перебіг нинішнього конфлікту.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Михайло Басараб.

«Наявність політичної волі — це головний гарант повернення українського суверенітету на території Донбасу. Адже і кадрове, і технічне забезпечення українського війська — все є. Потрібно лише це правильно застосувати. На посаді президента за сьогоднішніх обставин, фактично в період воєнного часу, повинна бути людина, у якої буде бажання і відповідна кваліфікація для того, щоб запланувати правильну політичну і військову стратегію та її реалізувати», — зауважив експерт.

На його думку, сьогодні Україна самотужки може захистити свій суходільний кордон. Але потребує підтримки від держав-гарантів для захисту морського і повітряного кордонів.

Однак, за словами експерта, західні держави «не почнуть нас захищати доти, поки ми самі не продемонструємо бажання захистити себе».

«Зараз в українського керівництва не вистачає волі, щоб дати собі раду з кількома ротами чи полками диверсантів на території Донбасу», -зазначив політолог.

Басараб не виключає, що ситуація у східних регіонах країни може змінитися після президентських виборів.

«Все залежить від того, хто стане президентом. Якщо новообраний президент піде шляхом довготривалих перемовин з Путіним, піде за запропонованим ним алгоритмом, то Україна фактично втратить Донбас. Але що найгірше — ця територія формально вважатиметься українською, але на неї фактично не буде поширюватися суверенітет держави Україна. Путін надзвичайно амбіційний і нахабний політик. Цей діяч не вестиме переговорів, якщо не матиме перспектив досягти вигідного собі результату. Тому рішучий захист своєї території, ліквідація бандформувань на території Донбасу і жорстка позиція у перемовинах з Росією і державами-гарантами. Тільки це поверне повагу до України і зупинить Путіна», — переконаний політолог.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Щоб навести лад на Донбасі — необхідно прихильників республіки «Лугандо-Домбабве» відпустити на 2-3 тижні у бажану «самостійність» і без жодної копійки з бюджету… карлику пу вони і за великі гроші не потрібні — нехай їх кормлять ахметки з єфремками (пенсії, дотації шахтарям,виплати дітям) !!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x