Чт. Апр 25th, 2024

Служба безпеки України відкрила карну справу стосовно радника президента Росії Сергія Глазьєва за «публічні заклики до розв’язування військового конфлікту». Про це повідомила прес-служба відомства з посиланням на главу СБУ Валентина Наливайченка.  За його словами, українські спецслужби вважають Глазьєва відповідальним за планування військових операцій на сході України, за надання ополченцям допомоги військового та гуманітарного характеру, а також за планування «спеціальних інформаційних операцій проти України», пише uapress.info.

У СБУ сподіваються отримати свідчення радника руского президента стосовно депутата Верховної Ради Царьова та виконуючого обов’язки глави Криму Аксьонова.  «Йому (Глазьєву) слід дати свідчення – що саме Аксьонов, Царьов йому радять, які саме завдання ці люди від нього отримують», – сказав Наливайченко.
Наприкінці червня Глазьєв привернув до себе увагу різким випадом щодо президента України Петра Порошенка. Напередодні підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом Глазьєв заявив, що Європа намагається силою нав’язати свої умови Києву. «Вони організували військовий переворот, допомогли нацистам прийти до влади. Це нацистський уряд бомбить найбільший регіон на Україні», – заявив Глазьєв.
На уточнююче запитання журналіста BBC про те, чи вважає він Президента України Порошенка нацистом, радник руского президента відповів ствердно.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x