Ср. Апр 24th, 2024

На сайті Білого Дому зареєстрована петиція, якою пропонується визнати Росію «спосором тероризму».

За цим посиланням користувачам мережі Інтернет пропонується підтримати документ. Станом на 16.46 годину його підтримали 97,765 користувачів з необхідних 100 тисяч, передає Gazeta.ua.

«У своїй неоголошеної війни проти України, Росія робить розрахунок на таємні операції, які підпадають під визначення «міжнародного тероризму». Зокрема, збройні оперативники Росії, діючи під виглядом місцевого населення, намагаються впливати на політику українського уряду шляхом залякування чи примусу. Вони також намагаються вплинути на політику уряду шляхом вбивств і викрадень, захоплень адміністративних будівель, міліцейських постів і військових баз України. Ця діяльність ведеться у великих масштабах і тривалий періоду часу, незважаючи на осуд з боку США, G-7, НАТО, ЄС і ООН», — йдеться у тексті петиції.

Співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Михайло Пашков зауважив, що офіційне американське керівництво вже заявляло: якщо російська експансія буде тривати, то санкції торкнуться вже не тільки персоналій та окремих фірм, а окремих галузей економіки.

Щодо ваги самої петиції, то експерт зазначив: «В даному випадку все буде залежати від американського керівництва. Як вони будуть визначатися в цій ситуації. Американська сторона більш рішуча, ніж ЄС в цьому випадку. Тому слід трохи зачекати і подивитися, як буде діяти Барак Обама«.

На думку експерта, викладене у проекті документу свідчить про саме відношення американців до ситуації в Україні.

Науковець зауважив, що ставлення міжнародного співтовариства до Росії по цьому питанню вже було озвучене на Генасамблеї ООН. «Сто країн підтримали територіальну цілісність України. Це дуже важливий факт і ми маємо міжнародну солідарність в цьому плані», — сказав науковець.

«Для нормального діалогу в багатосторонньому женевському форматі необхідно зробити дві прості речі. По-перше, потрібно відвести російській війська. А по-друге, відкликати рішення Ради Федерації про введення військ в Україну. Це, як мінімум, два нормальні кроки, які могли би ситуацію якимось чином спростити. Але це не початок переговорів, а їх преамбула. Це номінальні, першочергові умови», — зазначив експерт.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Зачем тратить время и усилия — это неоспоримый факт !

1
0
Would love your thoughts, please comment.x