Чт. Мар 28th, 2024

Стратегія Росії не передбачає приєдання Донбасу, щвидше там буде буферна зона, а Путін на цьому не зупинеться

Таку думку висловив політтехнолог Тарас Березовець в ефірі Еспресо.TV.

“Росія не буде включати Донбас, стратегічна стратегія не передбачає включення Донбасу до складу РФ, як це було з Кримом, вони хочуть там друге Придністроє організувати. Долучити до неї потім весь пояс Півдня і Сходу, але без включення до РФ, по суті буферна зона”.

Політтехнолог припускає, що Білокам’яна здатна реалізувати свій найгірший сценарій і саме на це натякає одіозний російський політик Жиріновський.

“Сьогодні Жиріновський зробив цікаву заяву, наступного дня після прес-конференції Пшонки-Януковича-Захарченка, і Жиріновський сказав, що до 1 травня привезуть Януковича. Кремль може форсувати події. Вони сподіваються взяти контроль над Донецькою, Харківською, Луганською областями. Вони можуть під приводом захисту російськомовних громадян здійснити інтервенцію на територію центральної України включно з Києва. Тут буде друга маріонеткова держава, куди вони збирються привести Януковича, Пшонку, Захарченка. Але якщо тут почнуться жахливі наслідки з жертвами, то Росія відхрещиться від цього і скаже, що ми от вам привезли легітимного президента і це його відповідальність. Тобто, буде Україна розколота на три частни”, — сказав Березовець.

Такий сценарій, вважає він, потрібен для того, щоб остаточно роз’єднати країну.

“Це сценарій, щоб не з’явився привид для з’єднання держави. На Півдні-Сході залишаться росіяни і російськомовні. Коли вони проведуть чистки, зможуть приєднати. Якщо візьмуть центр, тоді почнеться громадянська війна — це буде набагато більше, ніж Чечня, тому що зброї в Києві більше ніж в Чечні і російські війська, якщо сюди увійдуть — їх будуть нищіти. І вони змушені будуть звідти піти. Це буде поразка, але нажаль Україна матиме окупацію на кілька років”.

Наступними, припускає політтехнолог, можуть стати країни Балтії і Східної Європи, але сподівається, що Україна вдаться поламати путінські плани.  

“Але це- найгірший сценарій. Я думаю, що та сила народного спротиву, яка почнеться — не дасть путніському сценарію пройти тут. Про ці плани всію знають, знаємо ми, Захід і Європа”, — сказав Березовець.

от UKRNEWS24