Чт. Апр 25th, 2024

Росія не припинить підтримки сепаратистів в Україні - політологПрезидент РФ Володимир Путін не відмовляється від ідеї зриву виборів президента в Україні і тиску на нашу країну.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

«Але, він не може діяти явно Тому що з боку Заходу пролунали дуже чіткі заяви, що в разі зриву виборів відразу буде запроваджений третій етап санкцій проти Росії. Звичайно, це змушує Путіна маневрувати», — зазначив науковець.

На думку політолога, Росія не припинить підтримку сепаратистів в Україні. «Але вона не буде проводитися в явній формі. І з формальної точки зору росіяни будуть казати: «Мы тут не причем», — зауважив Гарань.

«Всі заяви Путіна свідчать, що Росія змушена дослуховуватись до загрози санкцій та їх поширення. І це її зупиняє», — зазначив експерт.

Щодо ідеї «круглого столу» між українською владою і сепаратистами, яку підтримав Путін, то Гарань виключає варіанту перебування за одним столом чиновників МЗС та представників «самопроголошених утворень».

«Якщо ж йдеться про продовження чотиристороннього формату за участю США, ЄС, України і Росії — то це прийнятно», — зауважив політолог.

Гарань заявив, що російський президент «просто так не здасться». «Йому потрібне продовження дестабілізації на Сході», — резюмував експерт.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x