Чт. Мар 28th, 2024

За останню добу Росія збільшила кількість своїх військ біля кордону з Україною, незважаючи на запевняння Путіна у протилежному.

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі секретар РНБО Андрій Парубій, передає кореспондент агентства.

«Тільки за останню добу, незважаючи на те, що президент Росії Путін повідомляє про відведення військ від нашого східного кордону, Збройні Сили РФ чотирма військово-транспортними літаками ІЛ-76 здійснили перекидання близько 150 військовослужбовців та техніки 76 десантно-штурмової дивізії до аеродрому Міллерово, який знаходиться у 20 км від кордону України», — сказав Парубій.

Окрім того, за словами секретаря РНБО, Росія планує й надалі збільшувати кількість своїх військ: «Планується відправка до прикордонних з Україною районів РФ батальйону і тактичної групи берегових військ Північного флоту Росії».

За даними Радбезу, поблизу державного кордону Росії з Україною зосереджено понад 16 тисяч військовослужбовців ЗС РФ. «На території Криму — до 22 тисяч, на території Придністров’я — до 3500 військовослужбовців, які готові в будь-який момент перейти до більш активних та агресивних дій», — зазначив Парубій.

Така кількість військ свідчить про координацію між українськими сепаратистами та російськими військовими.

«Ми можемо говорити про те, що дії, які відбуваються на сході України цілковито скоординовані з керівництвом Росії, і терористи діють на сході України в інтересах, за вказівкою та фінансуванням з Кремля», — підкреслив секретар РНБО.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
феникс
феникс
9 лет назад

Наша Великая Война – духовная война.
Наша Великая Депрессия – это наша жизнь
Чак Паланик, «Бойцовский клуб»

Сколько бы карлик не пнулся против Украиины — это пук в океан!!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x