Чт. Мар 28th, 2024

Путін хоче, не вводячи регулярні війська на територію нашої країни, примусити Україну до федералізації. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив політолог Володимир Фесенко. «Фактично Путін хоче через мирний шлях примусити українське керівництво до реалізації свого плану федералізації України, і це також відповідає інтересам Росії», — сказав Фесенко. Він додав, що загравання Путіна із Заходом знижує ризик прямого військового вторгнення в Україну. «Для нас добре вже те, що його загравання із Заходом означає, що він не хоче прямої війни. Але опосередкована війна вже відбувається. Так що Росія вже воює, але не прямо. І для нас добре, що, можливо, менші ризики прямого військового втручання, ніж було під час протистояння навколо Криму», — зазначив Фесенко.

На думку політолога, в Європі теж немає єдиної чіткої стратегії вирішення конфлікту між Україною і Росією, адже він зачіпає інтереси багатьох сторін. «Значна частина європейських політиків і деякі європейські країни хочуть мирного розв’язання конфлікту в Україні, тому що не хочуть біженців, не хочуть проблем на своїх кордонах. З іншого боку – вони не хочуть втрачати економічні прибутки внаслідок холодної війни із Росією. І Путін це використовує. З іншого боку, великі держави і ЄС тиснуть на Росію і погрожують новою хвилею санкцій. Тобто діапазон широкий, і Путін теж намагається грати достатньо гнучко», — підсумував Фесенко.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Розплодилось безліч трактувальників хотінь та бажань
карлика Пу…Яку логіку дій та перспективи їх розвитку можна спрогнозувати від поціновувача ботоксних уколів та польотів зі стерхами ???

1
0
Would love your thoughts, please comment.x