Пт. Мар 29th, 2024

Партія регіонів закликала українських військових не виконувати «незаконні накази чинної влади».

Про це йдеться в офіційній заяві партії, оприлюдненій у понеділок, передає Українська Правда.

У ПР назвали «неприпустимими, протизаконними і такими, що сіють паніку серед громадян України», заяви виконуючого обов’язки президента Турчинова про притягнення Збройних сил до «антитерористичної операції» на сході країни.

У заяві сказано, що «чинна влада, посилаючись на закони України «Про Збройні сили України» та «Про боротьбу з тероризмом» намагається виправдати власне безсилля в діалозі зі східними регіонами України.

У ПР кажуть, що «замість того, щоб врегулювати ситуацію мирним шляхом, збирається ввести війська і проводити так звану антитерористичну операцію, фактично спецоперацію проти власного народу».

Регіонали, також зазначають, що відповідно до статей 85 і 106 Конституції це не може бути одноосібне рішення Турчинова.

Це важливе, вкрай болюче питання обов’язково повинно бути обговорене у парламенті після видання відповідного указу.

«Закликаємо всіх військових згадати, що відповідно до статті 1 Закону України «Про Збройні сили України» жодні надзвичайні обставини, накази чи розпорядження командирів і начальників не можуть бути підставою для будь-яких незаконних дій по відношенню до цивільного населення», — сказано в заяві.

«А владу закликаємо повернутися в конституційне русло і не робити поспішних необдуманих вчинків, ціною яких можуть стати життя громадян України», резюмується в документі.

Як відомо, на сході й півдні України розгортається сепаратистський сценарій, зрежисований Кремлем.

Одіозний російський політик, якого вважають «рупором Путіна», Володимир Жириновський вже «бачить» 9 південно-східних регіонів України у складі РФ.

от UKRNEWS24