Пт. Апр 26th, 2024

Референдум на Донбасі теоретично може нормалізувати ситуацію, але за умови, якщо соціологічні дані про те, що федералізацію підтримують 22% і не підтримують 65% місцевого населення, через голосування і підрахунок голосів трансформуються у результати референдуму.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав український політик, народний депутат трьох скликань Євген Жовтяк, передає zik.ua.

«Якщо ж основний потенційний постачальник членів дільничних виборчих комісій від усіх кандидатів у президенти Ахметов проведе на референдумі свою лінію, то ми отримаємо результат – 150% жителів Донбасу за федералізацію. Це, звичайно ж, дасть можливість Ахметову ще жорсткіше гнути свою лінію, а Росії – виправдатись перед світом, що не її «зелені чоловічки» мутять воду, а це справді думка «народу Донбасу», який «насправді» хоче федерації з Росією», – упевнений політик.

Євген Жовтяк зазначає: «На референдум можна йти лише за умови, що силовики гарантують очищення території від російських диверсантів і агентів та невтручання сепаратистів в роботу виборчих комісій до 25 травня; проукраїнські кандидати у президенти гарантують формування членів дільничних виборчих комісій на Донбасі з інших регіонів України».

«Якщо кандидати будуть покладатися на «своїх людей» на Донбасі при формуванні комісій, то вони отримають 100% представництво Ахметова в усіх комісіяхх і 150% за федералізацію», – додав він.

от UKRNEWS24