Пт. Апр 26th, 2024

Рада голосуватиме за введення воєнного стану на ДонбасіВерховна Рада України у четвер голосуватиме за звернення до Президента у зв’язку з подіями на Сході України, в якому йтиметься про запровадження воєнного стану у регіоні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як повідомляло агентство, пропозицію перенести голосування з вівторка на четвер вніс, закриваючи сесію 17 червня, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов. Спікер аргументував це тим, щоб народні депутати отримали можливість ще раз обдумати текст звернення, який вони вже обговорили.

Згідно з текстом проекту постанови, Верховна Рада пропонує Президенту України негайно визначитися з кандидатурами на посади голови Служби безпеки України, міністра оборони України, міністра закордонних справ України, які є ключовими у врегулюванні військового конфлікту, та внести до парламенту відповідні подання. Також міститься рекомендація «видати указ про запровадження воєнного стану на території Донецької та Луганської областей, що дозволить вжити адекватних заходів для завершення військового конфлікту».

Водночас пропонується забезпечити за допомогою сил та ресурсів Міністерства оборони повне перекриття державного кордону України із РФ та ініціювати проведення консультацій щодо запровадження візового режиму з Росією.

У документі передбачено негайне припинення співпраці у військовій сфері з Російською Федерацією як країною-агресором. Усі українські спеціалісти, які працюють за військовими контрактами з суб’єктами РФ, мають бути негайно відкликані, а самі контракти розірвані, включаючи контракти на виробництво українськими заводами товарів подвійного призначення.

Парламентарії пропонують «негайно розробити та затвердити нову військову доктрину України.

У четвер, 19 червня, у Києві також відбудеться зустріч Президента України Петра Порошенка з представниками легітимної влади Донецької та Луганської областей, зокрема, з мерами деяких міст, а також представниками регіональної політичної та бізнес-еліти, Героями України.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
фенікс
фенікс
9 лет назад

Це питання вже перезріло !!! Кращий генофонд нації знищується, а зрада соплі жує, все щось собі шакали виторговують !!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x