Вт. Апр 23rd, 2024

Можливе введення Росією військ на територію України може залежати від того, як розвиватиметься ситуація навколо Донецька і Луганська.

Про це заявив в інтерв’ю gordonua.com російський опозиційний політик Борис Нємцов.

«Якщо українська армія виб’є звідти всю приблуду, то Путін може ввести війська. Адже його стратегія — це тотальна дестабілізація і нескінченна війна в Україні. Йому не потрібно приєднання або «Рускій мір», йому потрібно не дати Україні встати на ноги і зробити європейський вибір», — упевнений Нємцов.

Однак, на його думку, в питанні введення регулярної російської армії в Україну Путіна зупиняє можливе ембарго на поставку російських енергоносіїв.

«Війська на кордоні — це якась страхова концепція. Коли Путін зрозуміє, що поразка близько і Стрєлков вже втік у Кремль або на Луб’янку, в цей момент він може ввести війська» — сказав Нємцов.

На думку політика, за такого сценарію ймовірність введення військ різко підвищується, але не стає вірогідною на 100%. Пряма агресія — це загроза путінізму зовсім іншого масштабу, вважає російський опозиціонер.

«Наприклад, це відмова від послуг «Газпрому» і від поставок нафти. А злодійська путінська система тільки на нафті й газі і тримається, тому він повинен розуміти, що такі його дії можуть бути важкі для нього особисто і можуть привести економіку до краху», — резюмував Нємцов.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x