Вт. Апр 23rd, 2024

Провал сепаратистських мітингів на Сході: організатори не змогли зібрати заявлену кількість мітингувальників Сьогодні в обласних центрах південно-східної України відбулися мітинги на підтримку цілісності України, і за федералізацію. Сепаратистські настрої підтримують здебільшого агресивні молодчики і багато росіян, які попри посилену охорону кордону потрапили в Україну. У Харкові тисячний натовп рушив від пам`ятника Леніну до обладміністрації. Там проросійські активісти пустили на правоохоронців сльозогінний газ. Міліція силу не застосовувала. Мітингарі зібралися попри заборону окружного адмінсуду на віче-референдум та будь-яких зібрань. Судовий виконавець намагався зачитати активістам рішення суду, але його вигнали з площі люди з георгіїївськими стрічками та молодики спортивної статури, пише ICTV.

У Донецьку, організатори анонсували участь 50 тисяч людей на підтримку референдуму у Криму, проте зібралося вдесятеро менше. У Луганську на заклик підтримати народний референдум на Луганщині відгукнулося близько тисячі городян. Стільки ж мешканців Дніпропетровська взяли участь у антифашистській ході, яка закінчилась встановленням монументу жертвам нацизму. В Одесі євромайданівці скасували своє традиційне недільне віче та заявлений «марш за мир».

Через інформацію про можливі провокації людей просили не приходити на мітинг, а краще відвідати богослужіння у храмах. Втім близько сотні людей все одно прийшли до пам’ятника Дюку, їх зустріли священики декількох конфесій та провели спільний молебень за мир та спокій в Україні. Тим часом близько півтори тисячі проросійсько налаштованих людей зібралися на Куликовому полі, де був «марш за референдум».

Декілька сотень запоріжців вийшли під стіни обласної держадміністрації проти військової агресії з боку Росії і за збереження територіальної цілісності України. У цей же час в іншій частині міста стільки ж проросійських громадян закликали підтримати референдум в Криму та розгорнули російський триколор. Нагадаємо, що і місцева влада і правоохоронці просили опонентів мітингувальників не виходити сьогодні на зібрання, аби уникнути провокацій.

Адже, нагадаємо, у Донецьку під час сутичок 13 березня один чоловік загинув, 25 постраждало. У Харкові в ніч з 14 на 15березня загинуло 2 людини, 5 поранено, з них один міліціонер. Сьогодні суд виніс рішення про адміністративний арешт.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x