Пт. Апр 19th, 2024

Володимиру Путіну не вдасться захопити східні області, про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«Кілька років російський президент ретельно розробляв план захоплення України, аби отримати над нею контроль. Для цього Росії потрібен був проект під назвою Янукович. Але на даний момент цей проект уже не актуальний. Тепер Москва намагається без Януковича отримати вплив на частині територій. Через окремих, спеціально навчених агентів впливу, створюються такі ситуації, аби впливати на думку людей. Звідси бажання на півдні та сході країни до федералізації», — сказав експерт.

Кулик впевнений, повторити кримський сценарій на решті території України Путіну не вдасться.

«Обіцянки Путіна про гарне життя та покращення не справдилися. Кримчани уже задумуються, чи правильний вибір зробили на референдумі. На решті території України так зробити не вдасться, бо після революції дев’яносто відсотків громадян готові зі зброєю йти захищати цілісність нашої держави», — коментує Кулик.

Нагадаємо, сьогодні 10 квітня екс-президент Польщі Олександр Квасневський заявив на прес-конференції у Варшаві, що основна ціль Путіна — отримати контроль над усією Україною, аби включити її до складу Євроазійського союзу. За словами Квасневського, Путіну це потрібно для задоволення власних амбіцій, аби поставити себе в один ряд із Петром Першим та Катериною Великою та повернути Росії статус супер-держави. Квасневський також підкреслив, що в Україні буде довготривала криза, яка не вирішиться після президентських виборів. Здолати її українцям допоможуть тільки Євросоюз та НАТО.

от UKRNEWS24