Чт. Апр 25th, 2024

Президент Порошенко втілює не суто військовий, а комплексний план повернення Донбасу Україні, пише Укрінформ.

Про це в програмі «Свобода Слова» cказав лідер руху «Третя Українська Республіка», радник Президента Юрій Луценко.

«Хаос на Донбасі, спровокований і підтримуваний Росією, загрожує Україні. Саме тому Президент пропонує не лише відновлення миру, а й комплексну програму, якої раніше не пропонувала регіонові жодна влада. Це лише Москва намагається законсервувати ситуацію в її нинішньому вигляді, щоб не дати Україні можливості створити нову економіку і соціальну політику», — зазначив політик.

На його переконання, шлях до вирішення ситуації на Донбасі пролягає, зокрема, і через проведення виборів – як місцевих, так і до Верховної Ради, — аби мати сторону для переговорів.

Луценко вірить, що дострокові парламентські вибори, як і зобов’язувався Президент, відбудуться наприкінці жовтня, хоча «Верховна Рада всіляко пручається своєму розпускові».

«Парламент сьогодні погодився не йти на «канікули» не так із бажання допомогти Президентові, як із остраху, що влітку Верховну Зраду може бути розпущено. Водночас депутати заблокували розгляд внесених главою держави змін до Конституції та не приступили до розгляду законопроекту про вибори до парламенту за відкритими списками. Тим часом Кабмін зволікає із внесенням кандидатур на посади голів обласних адміністрацій. Мені здається, що ситуація хатньої війни демократів зразка 2005 року комусь дуже не дає спати, і її негайно треба припиняти», — зазначає політик.

Луценко висловив сподівання, що політичні сили – союзники на Майдані – вже в четвер втілять свою багатолітню обіцянку виборцям і запровадять нову виборчу систему, — за відкритими списками.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x