Пт. Мар 29th, 2024
Петро Порошенко – перший із президентів України, який зможе вести кулуарні переговори із західними лідерами.

Про це сказала Мирослава Лендьел, професор, проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі.

Вона зазначила, що «Порошенко – це не ідеальний президент, але ідеальних немає». Водночас політолог сказала, що П. Порошенко ніколи не займав нішу націоналіста і відзначила, що це поки єдиний президент, який зможе вести кулуарні переговори із західними лідерами, – через своє знання англійської мови.

«Порошенко абсолютно ніколи не займав нішу націоналіста, тим більше у такому забарвленні хуторянському, як Ющенко. Подивіться, Львівська область, яка на парламентських виборах дала надзвичайно високий рівень підтримки для Свободи, продемонструвала вищий рівень підтримки Порошенка, ніж на Закарпатті, яке уособлювалося – ЄЦ, Балога, адміністративний ресурс. Що це означає: українці після Майдану розуміють, що хороший президент це не тільки той, який використовує багато нацсимволіки, говорить про націсторію і водночас нічого не робить. Порошенко – це перший президент, який вільно володіє англійською мовою і може дійсно вести кулуарні переговори із західними лідерами. А це важливий момент у дипломатії. Тому що Путін, який чудово володіє німецькою мовою, на цій кулуарній дипломатії побудував ці теплі відносини з Німеччиною. Водночас Порошенко – це людина, які ніколи не говорила якісь речі, які б могли образити росіян як націю. Навіть щодо Путіна він використовує свою риторику і це не риторика нижче пояса. Це теж є плюс. Бо дипломатія – це є дипломатія, деякі речі тут є неприпустимими. Порошенко має можливість дійсно реформувати Україну, це останній шанс довести, що це є спроможна держава, і заперечити твердження Путіна, що це країна, яка не відбулася. Великий шанс кредиту у нового президента від заходу, від населення. Це не ідеальний президент, але ідеальних немає», пише zik.ua.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x