Пт. Мар 29th, 2024

Ідея федералізації небезпечна як у політичному, так і в економічному плані, оскільки Україна зі слабким політичним центром не зможе приймати важливих державних рішень.

Про це директор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв сказав в ефірі «ГромадськеТV», передає кореспондент Укрінформу.

«Це може бути вигідно зовнішнім суб’єктам, тому що федеральна Україна зі слабким політичним центром вже нікуди не інтегруватиметься», — сказав Єрмолаєв.

Він додав, що федералізація може призвести до відсутності державної зовнішньої політики, оскільки місцеві еліти не зможуть прийти до консенсусу в жодному міжнародному питанні.

Директор Інституту «Нова Україна» також зазначив, що федералізація по-українськи означатиме бюрократизацію областей. «Будь-який інвестор, який приїжджатиме, йому будуть пояснювати, що тут у нас бар’єри через Сидорова, тут — через Іванова. Цей рецепт небезпечний, оскільки відштовхне партнерів. Про це мають думати і бізнесмени», — підкреслив Єрмолаєв.

Він нагадав, що країни, які створили федерації, — це результат об’єднання. «Невже виходом для унітарної країни стане роз’єднання? Унітарний шлях мені здається більш складним, але більш правильним і ефективним», — резюмував експерт, наголосивши, що Україні потрібна не федералізація, а глибока реформа самоврядування.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС РФ намагається скрізь навіювати думку, що Україні потрібна федералізація. Проте сама Росія, декларуючи власну федеративність, дотримується фактично принципів унітарної держави.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x