Чт. Апр 25th, 2024

Абсолютна більшість населення південного сходу України не бачать своїм президентом Віктора Януковича, та не воліють приєднання до Росії.

Такі дані опитування навела директор фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Ірина Бекешкіна у Миколаєві в четвер.

«Ми провели соціологічні дослідження, які доводять, що абсолютна більшість населення південного сходу України не бачать своїм президентом Януковича, не бажають, щоб росіяни їх захищали і тим більше не прагнуть приєднатися до Росії. Це об’єктивні дані, і їх треба доводити до широкого загалу», — сказала Бекешкіна.

Вона також навела деякі результати соцопитування. Скажімо, лише 10% населення південного сходу України вважають Януковича законним Президентом України, а в Миколаївській області таких лише близько 7%. Тих, хто так не думає, значно більше — 52 та 64 відсотки відповідно.

Серед тих, хто погоджується, що Росія справедливо захищає інтереси російськомовних громадян, на південному сході 32%, в Миколаївській області лише 14%. Натомість категорично з цим не погоджуються майже 50% населення південно-східних областей України загалом, і 71,5% миколаївців.

Крім того, переважна більшість громадян категорично проти захоплення адмінбудівель зі зброєю в руках: на південному сході таких понад 60%, на Миколаївщині — понад 66%.

«Отож нічого не треба придумувати, просто інформувати людей про дійсний стан речей», — зазначила Бекешкіна.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x