Пт. Апр 26th, 2024

725Украинская оппозиция допустила тактическую ошибку, объявив о всеукраинском восстании в мае. Об этом сегодня на пресс-конференции заявил политолог, глав Центра прикладных политических исследований «Пента» Владимир Фесенко.

«Штурм власти оппозицией, назначенный на май, маловероятен. Революцию за два месяца не объявляют. Не объявляют потому, что это всё равно, что обречь себя на преждевременное поражение» – сказал г-н Фесенко.
По его мнению, выбор мая в качестве времени штурма власти это принципиальная ошибка.

«Я просто напомню известный всем факт. Так уж сложились алгоритмы, в том числе социально-психологические алгоритмы украинской  политической жизни, что у нас «Майданы» происходят поздней осенью. В мае месяце народ не склонен к политическим восстаниям» – сообщил эксперт.

Он уверен, что в мае украинский народ не склонен к политическим митингам, а также, что оппозиция не соберёт большого количества человек на акции «Вставай Украина!».

«Кого-то на дачу тянет, кого-то на огороды, кого-то просто погулять, любовь зовёт сердце, но не на баррикады. Поэтому я думаю, что или тут не всё учли или просто будет такой вариант, который ничем серьёзным не закончится. Дай Бог, если оппозиции удастся собрать несколько десятков тысяч человек и продемонстрировать масштабы поддержки – считает эксперт.
Владимир Фесенко резюмировал, что вывести десятки тысяч людей на улицы это максимум что получится у оппозиции, после чего стороны мирно разойдутся на «очередные» политические каникулы.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Станислав Полковник
Станислав Полковник
11 лет назад

Так улаштована людина, що те, до чого ми зараз прагнемо — до істинної демократії — завтра обертається початком нового витка корупції. Так було і з «Майданом» Адже свобода слова , преси і політичної практики , властиві демократії, дозволяють максимально «обігравати» тему корупції з метою політичної боротьби та політичного захисту злочинців замість правового захисту . Військова диктатура або тоталітарний комуністичний режим цього просто не потерпіли б.

Тобто, аби уникнути корупції владних систем – треба спочатку створити усім разом партіям і населенню збільшення економічного зростання держави, збільшення її ВВП із 4-х тисяч доларів на душу хоча би до 16 тисяч, як в Білорусії, аби були би якісь можливості створювати в Україні систему етичних норм для влад. Шукати іншого пана, який прийде і стане легше жити — це завжди був метод рабів навіть і тоді, коли раби створювали революції, а потім вибирали із своїх же лав нового хазяїна.

Уявімо, що зібрали новий Майдан і силою разом із Європою та США погнали діючу владу із урядових кабінетів. Через 30 хвилин усі обігові кошти всіх великих підприємств, що знаходяться на рахунках цих підприємств, відлетять на рахунки в інших країнах, адже революція — це, насамперед, перетік капіталу від більш багатих, до менш багатих. . Заводи і фабрики, що залишаться не зможуть вести виробництво, бо треба купувати сировину, енергію, платити зарплату та податкові нарахування. Зупинка виробництв зупинить життя доходної частини бюджету, невиплата зарплат , зупинить постачання в пенсійний фонд — отоді на вулиці вийде вся каналізація із погромами та вбивствами, закриються магазини і лікарні і розпочнуться громадські сутички. Тобто ситуація в країні прийме форму хаосу як це було в стабільній Лівії, чи Іраку, чи Єгипті. Багаті давно вивезли свої родини за кордон, а середняки давно свої кошти тримають на депозитних рахунках закордонних банків. Тільки бідні і пенсіонери від такого революційного хаосу отримають голод, холод і смерть. Тому не революцією треба свої голови забивати, а вимагати від влади і опозиції роботи на економічне зростання держави, а етичні правила для влад — це і є головна мета існування опозиції , а не блокування Парламенту, щоб не працював, хоча йшли в парламент всі під гаслами працювати,

1
0
Would love your thoughts, please comment.x