Чт. Мар 28th, 2024

Аналізуючи 1 добу після початку перемир’я, можна стверджувати – незаконні збройні формування не дотримуються підписаних угод.

З початку режиму «тиша» противник 31 раз застосовував реактивні системи залпового вогню, 4 рази танки, 56 — артилерію та міномети.

Кількість обстрілів наших позицій на Дебальцівському напрямку, в порівнянні з іншими днями, навіть збільшилась. За минулу добу 88 разів терористи завдавали ударів по Дебальцевому та навколишніх селищах використовуючи практично усі види зброї. На напрямку, найбільше від обстрілів ворога постраждали Дебальцеве, по якому злочинці 19 разів били з «Градів», Чернухіно – яке тричі штурмували бандформування і 4 рази обстріляли з «Градів». По селищах Попасна, Санжарівка, Золоте, Камянка незаконні збройні формування активно вели вогонь з «Градів» і артилерії.

За оперативними даними терористи від своїх кураторів отримали наказ за будь-яку ціну взяти Дебальцеве, та спровокувати наших військових. Для цього, ще вчора злочинці планували обстріляти місто Донецьк.

В той же час інтенсивність обстрілів позиції сил АТО дещо зменшилась на Луганському і Донецькому напрямках. Противник в основному обстріли вів зі стрілецької зброї та гранатометів. Постраждали від мінометного вогню Тошківка, Опитне, Новотошківське.

На Маріупольському напрямку двічі з танків злочинці вели вогонь по селищу Широкіно.

Загалом, за добу, противник 112 разів завдавав вогневих ударів по силах антитерористичної операції. Наші військові вогонь відкривали лише у відповідь.

Крім того вздовж лінії бойового зіткнення на Дебальцівському і Донецькому напрямках спостерігалась активність безпілотних літальних апаратів противника.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x