Пт. Мар 29th, 2024

Залишається невідомою доля людей, без вісті зниклих в Горловці і Слов’янську.

Учора після мітингу в Горлівці викрали місцевого депутата і опозиціонера Володимир Рибака, а в Слов’янську пропав журналіст Сергій Лефтер.

«Рибака викрали за те, що під час мітингу на підтримку цілісності України намагався зняти прапор «Донецької республики»», — говорить його товариш Сергій Покровський.

«Володю шукають ветерани МВС, шукаємо ми, а міліція в Горлівці, хоча і робить вигляд, що шукає, насправді – вона на боці сепаратистів. Вони на службових автомобілях зараз по Горлівці пересуваються з георгіївськими стрічками», — розповів Gazeta.ua один з лідерів «Батькищини» в Донбасі Олександр Ярошенко.

За інформацією Ярошенко, Рибака заштовхали в червоний «Ланос», який був присутнім на усіх акціях сепаратистів. Це сталося після мітингу учора близько 18.15.

«В цьому взяла якусь участь людина, яка представилася як друг громадського активіста з Києва. Після того, як вони удвох разом вийшли за периметр площі — біля кіноконцертного залу до них під’їхала машина. Там були люди у балаклавах і камуфляжі. Міліція в Горлівці стверджує, що Володя сів в їх машину добровільно, але я знаю, що його посадили силомиць. А той, який ув’язався супроводжувати Рибака, він чогось боїться і заїкається. Його возили на допит. Найцікавіше — що розслідуванням викрадення Володі зараз займається працівник міліції, який вішав прапор Росії. Камери відеоспостереження працюють, є записи, так що міліція все знає про тих, хто Рибака захопив.

«Сьогодні він збирався на зустріч з Тимошенко в Донецьк», — говорить Олександр Ярошенко.

Так само в Слов’янську зник журналіст Сергій Лефтер. За інформацією його друзів, Лофтера звинуватили в участі в «Правому секторі» і шпигунстві. Він знаходиться зараз в підвалі міського відділу Служби безпеки, куди його перевезли з будівлі міськради. Сепаратисти намагалися напередодні увечері схопити слов’янського журналіста Романа Губу.

Але він встиг втікти. Група озброєних людей вночі, з 16 на 17 квітня, після 22.00 прийшла в студентський гуртожиток Донбасівського державного педагогічного університету, щоб схопити Романа. Ці люди винесли із студентської кімнати усі цінні речі журналіста.

Зниклий раніше житель Слов’янська Богдан Стешенко не говорить, де перебував 2 доби. Він пропав після того, як невдало виступив на мітингу комуністів і висловив невдоволення «зеленими чоловічками».

«За інформацією помічниці нашого мера Нелі Штепи — нібито і вона зараз затримана і знаходиться в СБУ Слов’янська, захопленому «зеленими» — там же, де дві доби тримали Богдана Стешенко, — говорить місцевий «свободівець» Сергій Лилеєв, — Нібито вона прибула на переговори із загарбниками і була ними затримана. Зараз Штепа не на зв’язку і працівники виконкому сьогодні зібрали мітинг в її підтримку — на нього прийшли 50 чоловік».

Слов’янськ досі повністю окупований «зеленими чоловічками» і «Донецькою республікою». АТО в межах Слов’янська не спостерігається, кажуть жителі. У місті керує новий «народний мер» — людина з кримінальним минулим В’ячеслав Пономаренко. Підтримує його місцевий лідер КПУ Анатолій Хмелевий.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x