Пт. Апр 26th, 2024

Очільник СБУ Валентин Наливайченко під час брифінгу наголосив, що на 18 липня терористи очікували вторгнення військ РФ, повідомляє кореспондент УНН.

Як зазначив очільник Служби, саме на 18 липня терористи готувались та очікували вторгнення військ РФ і спецслужбами Росії розкручувалась інформація про обстріли території Росії з території України.

«Проте після такого провалу Гіркін був викликаний до Росії для отримання подальших інструкцій», — зазначив голова СБУ.

За його словами, терористи збили не той літак на Донеччині через незнання території .

Як зазначив В.Наливайченко, виходячи з перехоплених та задокументованих даних розмов терористів стало зрозуміло що ЗРК «Бук» планували завезти у Первомайське біля Донецька, але терористи помилились, бо на Донеччині є два населених пункти з назвою Первомайське — одне на заході від Донецька, а одне на Сході області.

«Переміщення модернізованого «Буку» на захід від Донецька, як і планувалося, дозволило б збити літак «Аерофлоту» АФЛ 2074 рейсом Москва-Ларнака і він би впав на територію України. Це дало б змогу Росії звинуватити українську владу у гибелі російських громадян і стало б приводом для введення військ», — зазначив В.Наливайченко.

«Проте немісцеві терористи переплутали населені пункти. І тому 17 липня був збитий не літак «Аерофлоту», а малазійський літак», — наголосив він.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x