Пт. Апр 19th, 2024

Спікер українського зовнішньополітичного відомства Євген Перебейніс вважає, що Росії не варто забуватися в своїх порадах щодо державного устрою України.

За словами Перебейниса, МЗС України може при необхідності озвучити серію своїх рекомендацій Росії, як правильно створювати конфедералізацію, по введенню великої кількості іноземних мов державними, а також по забезпеченню представництва національних меншин у діяльності органів державної влади.

Українські дипломати вважають неприпустимими наполегливі пропозиції російської сторони щодо федералізації України. Причому в Кремлі так впевнено озвучують свою позицію, що забувають про недавню критику Москви на адресу Брюсселя за те, що нібито Євросоюз безцеремонно намагається впливати на внутрішні справи незалежної держави. Тільки владв РФ в упор не хоче помічати, як сама дозволяють собі саме такі дії.

«Російській владі слід було б зосередитися на наповненні власного федерального устрою, реальним змістом, повернення до демократичних виборів на регіональному та місцевому рівнях, забезпеченню захисту прав національних меншин, які страждають через відсутність можливості повноправного участі в діяльності органів державної влади та прийнятті рішень щодо розвитку територій», — заявив Перебейніс.

Спікер МЗС України зазначив, що наша країна готова активно консультувати Росію щодо вдосконалення та оптимізації її держустрою. За словами Перебейніса, українські дипломати готові підготувати план конфедералізаціі російської держави, впровадження 5-10 державних мов, а також введення квот в основних органах влади, щоб це ідеально відображало інтереси всіх національних мовних груп російського суспільства.

«Такий крок дозволив би РФ наблизитися до цивілізованих зразків демократії, прав людини і поваги до нацменшин», — підсумував Перебейніс.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
2 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Чем дальше в лес
Чем дальше в лес
10 лет назад

Цирк шапито, клоуны. Сам сказал, сам смеюсь. И это еще печатают. Страна с диагнозом. Позорище.

Vlas Bereg
Vlas Bereg
10 лет назад

Коли чуєш убогі за своїм інтелектуальним наповненням і підлі та нахабні за формою намагання Кремля «учить нас жить» виникає непереборне бажання послати тих порадників і сказати:»Уж чья б корова мычала!». Треба нагадати цим»порадникам» про їхні загально відомі «успіхи» в «пастраєніі сациалізма і камммунізма», про їхню міжнаціональну політику:геноцид корінних народів півночі і Сибіру, депортації чеченців, кабардино-балкарців, кримських татар і німців поволжжя, голодомори. Не менш «блискуча» і так звана міжнародна діяльність кремлівських «саветчикав»: Бандитський напад на Фінляндію, початок другої світової війни разом зі своїм союзником Гітлером, придушення демократичних рухів в Угорщині , Полщі, Чехословаччині. І цей список можна продовжити. А для тих небайдужих,хто хоч трохи цікавиться правдивою історією раджу переглянути в мережі фотографії про любов і дружбу РККА і гітлеровським вермахтом.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x