Пт. Апр 26th, 2024

МЗС: Ми хочемо вирішити питання у Криму мирним шляхомУкраїна прагне до мирного вирішення проблеми у АР Крим. Про це заявив в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця на брифінгу в п’ятницю, передає кореспондент УНН.

«Якщо ситуація в Україні заспокоюється, то в Криму вона продовжує залишилатися нестабільною. Ми хочемо вирішити питання мирним шляхом, тому звернулися вчора з нотою до Російської Федерації з метою проведення двосторонніх консультацій. Якщо двосторонній формат буде для них неприйнятним, то ми будемо використовувати інші діючі механізми», — повідомив він.

В той же час, Андрій Дещиця наголосив, що розвиток партнерських відносин з Росією є пріоритетними для України.

Як відомо, вночі російські військові захопили аеродром Бельбек, що у Севастополі.

Українське МВС сьогодні оцінило останні події, як збройне вторгнення і окупацію. У порушення всіх міжнародних договорів і норм. «Це пряма провокація збройного кровопролиття на території суверенної держави» — наголосив керівник МВС А.Аваков.

Нагадаємо, вчора депутати Верховної Ради Криму, які зібралися у захопленому невідомими озброєними людьми приміщенні парламенту автономії, проголосували за проведення загальнокримського референдуму і відставку чинного уряду автономії.

Потім новим прем’єром Автономної Республіки Крим був призначений депутат Верховної Ради Криму, лідер партії «Руського єдинства» Сергій Аксьонов. У свою чергу він заявив, що визнає президентом України лише Віктора Януковича, тому він буде виконувати лише вказівки останнього.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x