Чт. Апр 25th, 2024

Міністерство оборони України завершує переговори з російськими колегами щодо безперешкодного виведення з території Автономної Республіки Крим військовослужбовців та евакуації матеріально-технічної бази, в тому числі озброєння і кораблів.

Про це заявив на брифінгу в Кабінеті міністрів у вівторок заступник начальника головного командного центру Збройних Сил України генерал-майор Олександр Розмазнін, передає кореспондент Укрінформу.

“Вчора у другій половині дня в ході розмови начальника Генерального штабу головного командування Збройних Сил України з начальником Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації було досягнуто домовленості щодо виведення військових сил з кримського півострова у повному складі, за озброєнням та на штатній техніці. На сьогодні заплановані переговори першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України з заступником міністра оборони Російської Федерації генералом армії Булгаковим щодо механізму та порядку виконання досягнутих домовленостей”, — сказав Розмазнін.

Розмазнін поінформував, що з цією метою в Генеральному штабу завершується розробка плану по евакуації військовослужбовців, який передбачає виведення особового складу, а також озброєння, військової техніки, сил і засобів авіації, протиповітряної оборони, кораблів та матеріально-технічних запасів.

“Я не оговорився — кораблів. В тому числі у переговорному процесі іде мова про повернення кораблів, які анексовані Російською Федерацією, до складу Військово-Морських Сил нашої держави”.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x