Пт. Апр 19th, 2024

Меркель насварила Путіна за вторгнення на Херсонщину Сьогодні канцлер Меркель засудила «вчорашній інцидент в Херсонській області на материковій частині української території, коли російські війська зайняли газорозподільну станцію (ДАТ «Чорноморнафтогаз» )» у розмові з президентом РФ Володимиром Путіним. Меркель запропонувала президенту Росії Володимиру Путіну розширити  присутність ОБСЄ в Україні і терміново направити більшу кількість спостерігачів у осередки напруженості, зокрема в східну Україну, пишет fakty.ictv.ua.

Як повідомив на офіційному сайті прес-секретар уряду Штеффен Зайберт, Меркель і Путін, попри різні погляди на референдум в Криму і питання територіальної цілісності і суверенітету України, говорили про напружену ситуацію в Україні.

Як зазначила Меркель, розширення присутності ОБСЄ в Україні мають схвалити на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні в понеділок, 17 березня.

Президент Росії Путін, як повідомив Зайберт, позитивно оцінив цю ініціативу і пообіцяв дати відповідне доручення главі МЗС Сергію Лаврову. Через несформованість контактної групи, канцлер ФРН Меркель наполягає на необхідності прямих переговорів між російським та українським урядами для вирішення проблем.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x