Пт. Апр 26th, 2024

Лаврова не дивує участь росіян у сепаратистських акціях в Україні Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров не бачить «нічого дивного» в тому, що громадяни РФ беруть участь у сепаратистських акціях на південному сході України. Про це він сказав в інтерв`ю програмі «Недільний вечір з Володимиром Соловйовим» на телеканалі «Россия 1». «Там немає наших військовослужбовців, наших агентів, пише fakty.ictv.ua.

Є російські громадяни, декількох з них показували в ряді телепередач, один хлопець приїхав з Волгограда. У цьому немає нічого дивного: на Майдані кого тільки не було, включаючи шведських екстремістів тощо. Нічого подібного там не відбувається. Нас звинувачують, що там якісь агенти російських спецслужб — але їх там немає.

Військ там також наших немає. Те, що люди були доведені до відчаю, коли вони вивішували російські прапори, кричали: «Путін, допоможи, врятуй нас від фашистів» — це, перш за все, провина тих, хто оголосив себе владою в Києві. Не розмовляти з людьми не можна», — заявив Лавров. За його словами, за 2,5 місяці після зміни влади керівництво України навіть не подумало про те, аби поїхати на південний схід і поговорити з людьми.  «Вони призначили своїх губернаторів, деяких вельми одіозних.

Добре, що зараз прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк поїхав до Донецька і Дніпропетровська. Тільки це треба було зробити давно. Ми до цього спонукали наших європейських і американських партнерів, коли вони нас закликали організувати якийсь процес з міжнародного сприяння врегулюванню кризи», — сказав Лавров.

При цьому він сподівається, що в Україні буде прийнято закон про місцевий референдум. «Завжди є можливість по-різному записати, що можна обговорювати на референдумі, а що не можна», — сказав Лавров і додав, що другим кроком має стати конституційна реформа.

от UKRNEWS24