Пт. Апр 19th, 2024

Законопроект про спрощений порядок приєднання до РФ нових суб’єктів, на який сподівалися проросійсько налаштовані жителі Кримського півострова, відкликаний з Держдуми. Про це сьогодні повідомив журналістам голова думського комітету з конституційного законодавства та держбудівництва Володимир Плігін.

Що послужило причиною такого «кидалова» поки не відомо. Проте вже відомо, що Венеціанська комісія, куди була спрямована ініціатива про визнання незалежного статусу півострова, визнала її такою, що не відповідає нормам міжнародного права.

«Наскільки мені відомо, автори законопроекту відкликали його. Вважаю, що комітет отримає відповідні листи найближчим часом», — сказав Плігін. Таким чином, констатував він, предмету для розгляду Венеціанської комісією не існує.

Також Володимир Плігін уточнив, що висновок Венеціанської комісії щодо законопроекту було однозначним: даний законопроект несумісний з нормами міжнародного права.

Це говорить про те, що статус острова не тільки не визнає ні одне міжнародне співтовариство. Але і те, що сам півострів не зможе претендувати або спиратися на якісь правові норми РФ. Практично Крим повторить історію не признана ніким Абхазії.

Довідка: Що таке Венеціанська комісія.

Венеціанська комісія — експертно-консультативний орган при Раді Європи з питань конституційного законодавства.

До складу комісії входять 47 держав Ради Європи і ще 12 держав — Казахстан, Киргизстан, США, Бразилія, Мексика, Чилі, Перу, Корея, Марокко, Алжир, Туніс, Ізраїль. Ще шість держав — Білорусь, Аргентина, Канада, Уругвай, Японія, Ватикан — у ній беруть участь у статусі спостерігачів або асоційованих членів.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
2 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Евгений
Евгений
10 лет назад

Повторяйте каждое утро вместо еды: Россия, Россия, Россия!!! Пора жить своим умом и трудом.

Фома
Фома
10 лет назад

угу, и тоже самое, но меняем Россия на Украина

2
0
Would love your thoughts, please comment.x