Ср. Апр 24th, 2024

Путін змінив плани щодо України – тепер просуватиметься ідея про необхідність розв’язання громадянської війни в Україні, чого сепаратисти повинні домогтися самотужки без допомоги «кримських координаторів»

Про це повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці» керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.
«Вчора ми повідомляли про перекидання з Криму в Ростов- на-Дону груп співробітників ГРУ ГШ ЗС РФ, які координували «кримський сценарій». При цьому їх орієнтували на подальшу інфільтрацію і роботу в східних областях України. Проте сьогодні вранці ми отримали інформацію про те, що плани керівництва російського ГРУ змінилися, і «кримські координатори» поки що залишаються в Росії», — пише Тимчук. 

«Кремль вирішив використовувати сепаратистів як гарматне м’ясо. Тепер Путін відкидає варіант прямої військової інтервенції в Україну в умовах небажаність для Кремля відкритої підтримки сепаратистів — аж надто явно міжнародне співтовариство виступає на стороні України. В іншому випадку російському керівництву загрожує Міжнародний трибунал», — йдеться у повідомленні. 

Тимчук також зазначив, що у східних регіонах України немає критичного більшості, яка підтримувала б дії сепаратистів, у зв’язку з чим кремлівські «експерти» почали активно просувати ідею про необхідність розв’язування в Україні громадянської війни, як єдиного прийнятного шляху для досягнення сепаратистами своїх цілей. Природно, домагатися цього вони повинні самостійно, знищуючи своїх співвітчизників заради Путіна і Росії.

У повідомленні також зазначається, що анонімні представники так званого «антифашистського штабу» вже відкрито шукають нових громадських проросійських лідерів в Україні для організації жорсткої протидії «київській хунті». При цьому, намагаючись заховати вуха російських спецслужб, «антифашисти» підкреслюють, що сепаратистські центри опору повинні розраховувати лише на свої сили.

«Все це дозволяє припустити, що Путін не ризикує відкрито підтримувати українських бойовиків, обмежившись роботою в Україні наявною на даний момент мережі координаторів зі спецслужб, передачею зброї та використанням раніше завербованих місцевих правоохоронців та керівників держорганів», — пише Тимчук. 

Також, на думку експерта, зміна планів пов’язана із рядом успішних операцій українських силовиків із перехоплення російських диверсантів. Це серйозно підриває роботу решти агентів, які зараз знаходяться в Україні. 

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x