Чт. Мар 28th, 2024

;o;Безглузда поведінка як рядових донецьких сепаратистів з «калашами», так і їхніх «захисників» в українському парламенті – регіоналів і комуністів, свідчить про те, що Кремль більше не дає сепаратистам прямих вказівок, розраховуючи радше не на бліц-кріг, а на повзучу та тривалу дестабілізацію

Сьогодні у парламенті регіонали та комуністи влаштували черговий демарш, відмовившись від участі в роботі і припинили голосувати за будь-які законопроекти. Подібна ситуація була в Раді за часів спікерства Яценюка, коли ПР та КПУ прискіпалися до того, що Арсеній Петрович підписав з Ющенко та Тимошенко лист до НАТО і заблокували роботу ВР на тривалий час. А на своїх порожніх місцях вони розмістили надувні кульки, на яких були написані антінатівські гасла. Зараз, схоже, ПР та КПУ планують влаштувати подібний же «страйк» на замовлення Москви.

При цьому новий керівник Партії регіонів Борис Колесніков висунув владі очевидно неприйнятний ультиматум. Регіонали вимагають підписання меморандуму про порозуміння, переговори щодо якого провалилися ще минулого тижня через категоричну вимогу регіоналів надати російський мові статус другої державної, що для партії «Свобода» та частини нардепів від інших демократичних фракції дорівнює капітуляції.

При цьому Колесніков з одного боку заявляє, що після підписання меморандуму ПР погодиться на будь-який варіант закону про амністію для сепаратистів, а з іншого заявляє, що амністія має бути застосована геть для усіх терористів, що зі зброєю в руках утримують адмінбудівлі на Донбасі, в тому числі й тих, хто причетний до конкретних злочинів – викрадення та побиття людей чи навіть вбивства.

В той же час терористи в Слов’янську, Краматорську та Донецьку продовжують свої небезпечні і безглузді ігри зі зброєю, навіть не натякаючи на можливість компромісу. Звучать мантри про «стоять насмерть», вимоги про роззброєння Національної гвардії та страшилки про «Правий сектор», озброєний «шмайсерами» та всюдисущими візитівками Яроша. Деякі особливо просунуті, як то самопроголошений мер Слов’янська В’ячеслав Пономарьов, стверджують, що «ніяких виборів президента не буде ніде», та обіцяють задля цього брати заручників і «підвішувати їх за яйця».

Такі пасивно-агресивні та хаотичні дії «сепаратистів» та їх політичного в українській політиці свідчать про те, що Кремль перестав давати своїм посіпакам в Україні чіткі інструкції і розраховує на подальшу дестабілізацію ситуації в Україні, а в найкращому варіанті і на розпалення справжньої громадянської війни, в чому їм підігрують і регіонали з комуністами. Не знаючи тепер, що конкретно робити, путінські маріонетки тягнуть час або, імпровізуючи, вдаються до відверто контрпродуктивних та безглуздих речей.

Зрозуміло, що Москві не потрібні жодні «женевські домовленості», а виконувати їх вона й не збиралася, проте має безліч приводів звинуватити у зриві домовленостей Україну, посилаючись на неправильне трактування домовленостей з ЄС та США.

Очевидно, що пік безладів на Донбасі запланований на головне свято путінської Росії – 9 травня. При цьому Кремль і далі влаштовуватиме примітивні провокації зі стріляниною і вбивствами, списуючи їх на бойовиків «Правого сектору». Попри відверте глузування з таких спецоперацій в інформпросторі, деяким жителям Донбасу все це здається чистою правдою. Не дарма ж їх довго і методично залякували бандерівцями, в тому числі і їхні господарі регіонали.

Максимальна дестабілізація на Сході України дозволить Росії і далі повторювати уже остогидлі тези про нелегітимність «київської хунти», незаконність виборів президента, громадянську війну в Україні і висувати при нагоді ляльку черевомовця Януковича, щоб додати масла у вогонь.

При цьому, сепаратисти зі зброєю або не розуміють, або не хочуть розуміти, що палко любимі старші брати їх банально підставляють, роблячи з люмпенізованого населення депресивного Донбасу «жертв злочинної київської хунти», бо їм доведеться покласти своє життя на вівтар «русского міра» заради геополітичних ігор їхнього кумира Володимира Путіна.

Тим часом в Слов’янську вже почалася активна фаза антитерористичної операції, серед терористів уже є перші людськи втрати. Є таке передчуття, що путінські «зелені чоловічки» місто заздалегідь залишили, щоб за кілька днів спробувати виринути десь в іншому містечку Донеччини і влаштувати з нього новий Слов’янськ з новими жертвами для картинки на «Росії-24» чи LifeNes.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
2 комментариев
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Чумацький Шлях
Чумацький Шлях
9 лет назад

“Очевидно, що пік безладів на Донбасі запланований на головне свято путінської Росії – 9 травня”
Що це визначає, що 9 травня вже не свято в Українi? Що Україна не приймала участi у боротьбi проти нiмецького гiтлерiвського фашизму у складi СРСР? Українцi не причетнi до великої перемоги над загальним ворогом, для котрого не мало жодної рiзницi – чи росiянина вбивати, чи укрaїнця, чи бiлоруса, бо усi вони для гiтлерiвцiв були однаковими недолюдями?
Знайома пiсня. Народилася у 1945 роцi десь у схронах львiвщини, пiд чорно-кривавим бандерiвським прапором. Для бандер 9 травня – це як святий хрест для вампiра чи вурдалака. Страшна загибель. Бандери й досi вважають, що перемога схiдного слов’янства над тевтонцями була жахливою iсторичною помилкою, й все повинно було б бути навпаки.
Невжеж моя Україна стала бандерiвською? I так тепер будуть друкувати усi офiцiйнi державнi ЗМI?
Нi, панове, не пройде! Заковтнетеся своїм гноєм. Кожного 9 травня будемо вбивати величезного срiбного цвяха у вашу гниючу труну! (За повiр’ям тiльки срiбний цвях та осиковий кіл може вас остаточно перетворити у купу смiття).

PoorOldSammy
PoorOldSammy
9 лет назад

Да здесь вообще всю статью свидомый бандеровец карябал, какой-нидь пан Стецькив з полоныны. Я их слог и стиль мгновенно распознаю

2
0
Would love your thoughts, please comment.x