Пт. Апр 26th, 2024

Росія готується влаштувати в Україні «сектор Гази»

Спочатку добра новина. Попри показову російську гру м’язами на кордоні з Україною, швидш за все, ми минули етап відвертої агресії, яку могли замаскувати під миротворчу акцію. У Путіна не стало духу остаточно кинутися у прірву.

Відверта війна — це глухий кут для нього і швидкий кінець. По-перше, це дорого вже на етапі серйозних бойових дій. По-друге, ну зайняли російські війська Донбас. Що далі? Ну припустимо навіть до Києва дійшли і Януковича президентом повернули. І що? Вже після того, як російські танки хоч на метр перетнуть кордон з Україною, в силу вступлять санкції третього рівня, під дією яких в Росії треба буде терміново будувати Північну Корею з продовольчо-картковою системою та ще й утримувати велетенську окупаційну армію в Україні. Навіть якщо там служитимуть місцеві прибічники Януковича — вони все-одно проситимуть їсти. В такому стані Росія протримається недовго. Її розірве зсередини. Так що Путін просто блефує.

Тепер погана новина, яка, власне, новиною не є — поки Путін і його Росія живі вони не дадуть спокою Україні. І нас, на жаль, чекають навіть бльш страшні речі, ніж відкритий військовий конфлікт з Росією.

Мета — не дати Україні стати повноцінною частиною Європи. Перетворити на сіру зону тероризму. Швидш за все, в Кремлі розглядається наступний сценарій. Дати Києву вгамувати сепаратистів Донбасу. Бажано, щоб це було з якомога більшими людськими жертвами. Після цього бойовики-сепаратисти оголосять про те, що йдуть у підпілля. І оскільки з ними ніхто не говорив, то їм не залишили іншого вибору як за допомогою терора боротися за свої ідеї. Насамперед, за автономію Донбасу.

І за деякий час нас чекають теракти в Києві та у Львові, на футболах та концертах, а то й просто у метро. В Росії, де будуть готуватися бойовики, прекрасно знають як це робиться. Тобто матимемо своєрідний арабо-ізраїльський конфлікт. На людях Росія та Партія регіонів, звісно, засуджуватимуть терористів, але будуть говорити, що теракти є, хай і огидним, але проявом широких супільних настроїв на Донбасі. Тож влада у Києві винна у тому, що гинуть люди, бо вона не чує Донбас — мовляв, з терористами можете не домовлятися, але треба говорити з Партією регіонів.

Тепер, власне, до питання винесеного у заголовок. Будь-який підпільний терористичний рух потребує явного лідера і, судячи з того, що зараз з «народного губернатора» Донеччини Губарєва — то хворого, то голодуючого у «катівнях київської хунти» — ліплять головну жертву нової влади, то саме його готують на роль такого собі Ясіра Арафата. Швидш за все, Росія і далі наполягатиме, щоб цього «молодого інтелектуала», який постраждав за любов до «Русского мира» відпустили з миром. До Росії. І якщо буде амністія, то так воно і буде, адже, тяжких злочинів за ним немає.

Після чого Губарєва поселять в Росії і позиціонуватимуть, як лідера сепаратистського підпілля в Україні. Щоправда, зв’язок між ним і підпіллям довести буде неможливо, а, отже, і вимагати його видачі не буде підстав. А треба буде, то переведуть у Росії на формальне нелегальне становище — всі будуть знати, що він живе десь у Чечні, у Кадирова, а російські дипломати розводитимуть руками, мовляв, не знаємо, пропав, шукаємо.

Однак у всьому цьому похмурому сценарії є певні обнадійливі моменти.

По-перше, весь цей ескпортований тероризм не має в Україні соціальної бази.

На відміну від палестинців, серед яких переважає безробітня та неприкаяна молодь, яка найбільш схильна до участі в радикальних організаціях, більшість мешканців Донбасу, які невпинно старіють, як і вся Україна, достатньо облаштовані в житті, щоб ризикувати. Крім того, між палестинцями та ізраїльтянами існують величезні бар’єри — етнічні, культурні та, найголовніше, релігійні. А між мешканцями Донбасу та іншими українцями таких перепон майже нема. Головне, щоб у ході антитерористичних заходів наші спецслужби не припустилися рокових помилок, нікого не провокували і головне займалися ретельною профілактикою провокацій. Адже не важко уявити, що російські спецслужби не погребють парою вибухів у Донецьку, після яких на місці злочину знайдуть візитівки Яроша.

По-друге, Україна має перед перед собою більш ніж півстолітній досвід Ізраїляяк ефективно боротися з терористами. Не треба вигадувати велосипед. На нього треба швидко сісти і поїхати. Головне вже зараз чітко усвідомити, що нас очікує нова реальність з терористами та вибухами і починати діяти вже сьогодні.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x