Чт. Апр 25th, 2024

Фашистські методи, які у своїй політиці використовує президент РФ Володимир Путін, небезпечні для самої Росії.

Про це заявив у щотижневій передачі «Кожна неділя» на болгарському каналі «Нове телебачення» відомий болгарський політичний аналітик Алекс Алексієв, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Путін — фашист. І передусім, він небезпечний для самої Росії. Він дозволив собі кардинальні зміни міжнародного політичного простору на основі етнічної приналежності і показав всьому світу, що керується правом сильного, яке діяло тільки в джунглях», — зазначив Алексієв.

Болгарський аналітик нагадав, що народи Північного Кавказу пережили етнічне чищення з боку Кремля, та й самі росіяни вважали за краще піти з Чечні, Дагестану, Інгушетії.

За словами Алексієва, логіка, за якою діяв Путін в українському Криму, небезпечна і для Болгарії. «Припустимо, якийсь політик вирішить, що болгари утискують турок на етнічній основі, і звернеться до рецепту Путіна. Це буде страшно», — сказав експерт.

Алексієв також наголосив, що на незаконний «референдум» у Криму прийшло усього 34% жителів, а інформація про 87-відсоткову підтримку приєднання Криму до Росії не повинна вводити в оману думаючих людей.

Він також провів межу між прокремлівськими і проросійськими настроями у країні, розповівши, що був особисто знайомий із справжніми росіянами — Андрієм Сахаровим і його дружиною, Василем Аксьоновим, Олександром Солженіциним. «Саме ці люди разом з Пушкіним, Чайковським, Достоєвським, Малєвичем, Кандинським втілюють Росію, а не Кремль, який несе небезпеку для світу», — заявив болгарський політичний аналітик.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x