Чт. Апр 25th, 2024

Експерт окреслив два сценарії розвитку газових перемовин з РФДиректор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич виділив два сценарії подальшого розвитку українсько-російських взаємовідносин в контексті газового питання. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент УНН.

“Сценарій номер один, що сторони врешті-решт домовляться в якомусь там сьомому чи двадцять п’ятому раунді переговорів. І звичайно, така домовленість не може не передбачати взаємні поступки з обох сторін”, — сказав він.

Другий варіант, за його словами, передбачатиме затягування ситуації, звернення обох сторін до Стокгольмського арбітражу. Такий сценарій розвитку подій передбачатиме пошук якогось тимчасового рішення, допоки судові процеси не завершаться.

Як повідомлялося, міністр енергетики та вугільної промисловості Ю.Продан повідомив, що Україна має намір подати позов щодо ціни на російський газ до Стокгольмського арбітражу.

Нагадаємо, з 1 квітня ціна на російський газ для України зросла з 268,5 долара до 485 доларів за тисячу кубометрів

Також нагадаємо, РФ запропонувала Україні відновити дію «стодоларової знижки» на газ для України. Прем’єр А.Яценюк зазначив, що український уряд не погоджується на таку пропозицію.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
1 Комментарий
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
феникс
феникс
9 лет назад

Не стоит бесконечно погружаться в иллюзии добропорядочности, законности и прочей многозначительной сложности со стороны прямоугольной кэбэшной циничности, подлости и бесчестия !!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x