Пт. Апр 19th, 2024

Лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що під час Майдану його партія свідомо пішла на певну зміну іміджу і втрату рейтингу. Про це кандидат у президенти заявив в ефірі 5 каналу.

Тягнибок визнав, що люди очікували від «Свободи» більш рішучіших дій, але його партія була частиною єдиної опозиційної команди і дотримувалая спільних інтересів.

«Ми свідомо йшли на збивання певного нашого іміджу, ми розуміли, що рейтинги наші впадуть. Це у першу чергу стосується «Свободи», тому що від «Свободи» очікували більшого – більш рішучіших, більш радикальніших дій, але ми були частиною єдиної, загальної команди і ми вимушені були це зробити», — сказав Тягнибок.

«Хто буде збирати вершки, повірте, – це не буде мати великого значення. Має значення, що в другому турі не буде кандидувати Янукович, має значення, що ми зараз з вами будуємо зовсім нову державу», — заявив він.

Водночас, Тягнибок вважає, що Росія зриватиме вибори, щоб Україна не отримала легітимного президента: «Вони можуть почати військову агресію – якщо почнеться війна, то які вибори? Вони можуть почати робити різні провокації, вони навіть можуть робити, інспірувати якісь терористичні акти, а можливо їх і реалізовувати. Тобто, для них найважливіше, щоб 25-го травня Україна не отримала легітимного президента».

«Бо вони зараз говорять: ми не говоримо з українською владою, бо вона нелегітимна. Тому нам потрібно зробити все, щоб ми як держава мали цього легітимного президента», — наголосив Тягнибок.

«Якби Господь дав таку можливість якось змінити ситуацію, то я пропонував би вже в цю неділю провести вибори – нам потрібно якнайшвидше легітимізувати українську владу, президентську вертикаль, виконавчу структуру і, в тому числі, законодавчу – цілком може бути, що після президентських виборів нам потрібно буде проводити парламентські», — заявив Тягнибок.

от UKRNEWS24

0 0 votes
Рейтинг статьи
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x